Craiova, vârf de lance în afacerile cu chinezii. Primarul Craiovei a semnat memorandumul pentru cartierul low-cost

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat luni, la Beijing, memorandumul de înţelegere pentru construirea unui nou cartier de locuinţe, alături de preşedintele firmei NinjiangConstruction Group Co Ltd, Yang Gencai, şi Hu Huibang – managerul general al Băncii de Dezvoltare a Chinei.

Acesta prevede colaborarea între firma de construcţii, bancă şi Primăria Municipiului Craiova, pentru o investiţie în peste 1800 de locuinţe, în valoare de peste 35 milioane euro. Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcţii ce a caştigat licitaţia pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova. Construcţia cartierului urmează să înceapă luna viitoare şi este prima investiţie care se va finaliza până în 2016, din cadrul parteneriatului România-China. La semnarea memorandumului au participat premierii celor două ţări, Victor Ponta şi Li Keqiang, dată fiind importanţa proiectului, atât pentru locuitorii Craiovei, cât şi pentru colaborarea dintre cele două ţări.

One Response to "Craiova, vârf de lance în afacerile cu chinezii. Primarul Craiovei a semnat memorandumul pentru cartierul low-cost"

  1. Dan  2 septembrie 2014 at 16:38

    Frumos. Să vină chinezi să construiască case, când craiovenii au nevoie de locuri de muncă cel puțin în aceiași măsură ca de locuințe. Cu așa conducători o să ajungem niște sclavi ai occidentului și ai întregii lumi.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.